Openended required response not working


Openended required response not working

Author
Message
thv
thv
Partner Member
Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)

Group: Forum Members
Posts: 18, Visits: 33
Hello,
When I have multiple openended questions in a row, and want to require a response on all of them, it only appears to require a response for the first one, and lets me skip through the rest without answering. See example below.
This is especially problematic with only keyboard inputs, since by pressing control enter to advance, it ends up skipping through multiple questions at once (the longer I hold it the more it skips ahead). I can avoid most of this accidental skipping by using a mouse input or a long beginreponsetime (e.g. 1 second), but it still does not actually force the person to respond.

Any solutions to this?

<text number>
/ items = ("1","2","3","4","5","6","7")
/ select = sequence
/ hjustify = center
/ position = (50%, 45%)
/ fontstyle = ("Arial", 2.3%, false, false, false, false, 5)
</text>


<openended trial>
/ stimulusframes=[1=number]
/ position = (50%,60%)
/ inputdevice = keyboard
/ charlimit = 1000
/ numlines = 4
/ linelength = 30
/ multiline = true
/ required = true
/ responsefontstyle = ("Arial", 2%, false, false, false, false, 5)
/ buttonlabel = "Press CTRL and ENTER to continue."
</openended>

<block block>
/ trials = [1-7= trial]
</block>

Dave
Dave
Supreme Being
Supreme Being (568K reputation)Supreme Being (568K reputation)Supreme Being (568K reputation)Supreme Being (568K reputation)Supreme Being (568K reputation)Supreme Being (568K reputation)Supreme Being (568K reputation)Supreme Being (568K reputation)Supreme Being (568K reputation)

Group: Administrators
Posts: 9.3K, Visits: 41K
thv - Friday, February 8, 2019
Hello,
When I have multiple openended questions in a row, and want to require a response on all of them, it only appears to require a response for the first one, and lets me skip through the rest without answering. See example below.
This is especially problematic with only keyboard inputs, since by pressing control enter to advance, it ends up skipping through multiple questions at once (the longer I hold it the more it skips ahead). I can avoid most of this accidental skipping by using a mouse input or a long beginreponsetime (e.g. 1 second), but it still does not actually force the person to respond.

Any solutions to this?

<text number>
/ items = ("1","2","3","4","5","6","7")
/ select = sequence
/ hjustify = center
/ position = (50%, 45%)
/ fontstyle = ("Arial", 2.3%, false, false, false, false, 5)
</text>


<openended trial>
/ stimulusframes=[1=number]
/ position = (50%,60%)
/ inputdevice = keyboard
/ charlimit = 1000
/ numlines = 4
/ linelength = 30
/ multiline = true
/ required = true
/ responsefontstyle = ("Arial", 2%, false, false, false, false, 5)
/ buttonlabel = "Press CTRL and ENTER to continue."
</openended>

<block block>
/ trials = [1-7= trial]
</block>

I've tested that code under Inquisit 5.0.14.0 (the latest version available) and I am unable to reproduce this. None of the <openended> trials will allow me to move on or skip them without entering a response. Is your Inquisit installation up to date? If not, please update it to the latest release.

thv
thv
Partner Member
Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)Partner Member (545 reputation)

Group: Forum Members
Posts: 18, Visits: 33
Dave - Friday, February 8, 2019
thv - Friday, February 8, 2019
Hello,
When I have multiple openended questions in a row, and want to require a response on all of them, it only appears to require a response for the first one, and lets me skip through the rest without answering. See example below.
This is especially problematic with only keyboard inputs, since by pressing control enter to advance, it ends up skipping through multiple questions at once (the longer I hold it the more it skips ahead). I can avoid most of this accidental skipping by using a mouse input or a long beginreponsetime (e.g. 1 second), but it still does not actually force the person to respond.

Any solutions to this?

<text number>
/ items = ("1","2","3","4","5","6","7")
/ select = sequence
/ hjustify = center
/ position = (50%, 45%)
/ fontstyle = ("Arial", 2.3%, false, false, false, false, 5)
</text>


<openended trial>
/ stimulusframes=[1=number]
/ position = (50%,60%)
/ inputdevice = keyboard
/ charlimit = 1000
/ numlines = 4
/ linelength = 30
/ multiline = true
/ required = true
/ responsefontstyle = ("Arial", 2%, false, false, false, false, 5)
/ buttonlabel = "Press CTRL and ENTER to continue."
</openended>

<block block>
/ trials = [1-7= trial]
</block>

I've tested that code under Inquisit 5.0.14.0 (the latest version available) and I am unable to reproduce this. None of the <openended> trials will allow me to move on or skip them without entering a response. Is your Inquisit installation up to date? If not, please update it to the latest release.

Oh that fixed it. Thanks!!
GO


Reading This Topic


Login
Existing Account
Email Address:


Password:


Social Logins

Select a Forum....






Millisecond Forums


Search