Afterimage appears at image offset


Author
Message
KatrinaMcDonough
KatrinaMcDonough
Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 23, Visits: 89
Hello, 
I have a task that shows a brief flickering stimulus (mask) over the top of another image (hand).  At mask offset, there is a box around the mask stimuli that flashes on the screen. Do you know what causes this afterimage and how to remove it?
Thanks

<picture hand>
/ erase = false
/ items = ("hand.jpg")
/ size = (80%, 80%)
/ position = (50%, 50%)
</picture>

<picture mask1>
/ items = ("Mask01.png")
/ size = (20%, 20%)
/ position = (80%, 50%)
</picture>

<picture mask2>
/ items = ("Mask02.png")
/ size = (20%, 20%)
/ position = (80%, 50%)
</picture>

<picture mask3>
/ items = ("Mask03.png")
/ size = (20%, 20%)
/ position = (80%, 50%)
</picture>

<trial action>
/ stimulusframes = [1= hand, mask1; 6= hand, mask2; 11=hand, mask3; 21= hand, mask1; 26= hand, mask2; 31= hand, mask3;
                    36= hand, mask1; 41= hand, mask2; 46= hand, mask3; 51= hand, mask1; 56= hand, mask2; 61= hand, mask3]
/ response = noresponse
</trial>

<trial response>
/ stimulusframes = [1= hand]
/ inputdevice = keyboard
/ validresponse = (57)
</trial>

<block test>
/ trials = [1= action; 2 = response]
</block>

<expt expt>
/ blocks = [1-10 = test]
</expt>
Attachments
hand.jpg (10 views, 71.00 KB)
Mask01.png (8 views, 3.00 KB)
Mask02.png (9 views, 3.00 KB)
Mask03.png (8 views, 3.00 KB)
Dave
Dave
Supreme Being (863K reputation)Supreme Being (863K reputation)Supreme Being (863K reputation)Supreme Being (863K reputation)Supreme Being (863K reputation)Supreme Being (863K reputation)Supreme Being (863K reputation)Supreme Being (863K reputation)Supreme Being (863K reputation)
Group: Administrators
Posts: 10K, Visits: 60K
KatrinaMcDonough - 10/2/2020
Hello, 
I have a task that shows a brief flickering stimulus (mask) over the top of another image (hand).  At mask offset, there is a box around the mask stimuli that flashes on the screen. Do you know what causes this afterimage and how to remove it?
Thanks

<picture hand>
/ erase = false
/ items = ("hand.jpg")
/ size = (80%, 80%)
/ position = (50%, 50%)
</picture>

<picture mask1>
/ items = ("Mask01.png")
/ size = (20%, 20%)
/ position = (80%, 50%)
</picture>

<picture mask2>
/ items = ("Mask02.png")
/ size = (20%, 20%)
/ position = (80%, 50%)
</picture>

<picture mask3>
/ items = ("Mask03.png")
/ size = (20%, 20%)
/ position = (80%, 50%)
</picture>

<trial action>
/ stimulusframes = [1= hand, mask1; 6= hand, mask2; 11=hand, mask3; 21= hand, mask1; 26= hand, mask2; 31= hand, mask3;
                    36= hand, mask1; 41= hand, mask2; 46= hand, mask3; 51= hand, mask1; 56= hand, mask2; 61= hand, mask3]
/ response = noresponse
</trial>

<trial response>
/ stimulusframes = [1= hand]
/ inputdevice = keyboard
/ validresponse = (57)
</trial>

<block test>
/ trials = [1= action; 2 = response]
</block>

<expt expt>
/ blocks = [1-10 = test]
</expt>

Stimuli are erased at the end of the trial by default. That is what the "box" is. Set /erase = false in your <picture> elements and it will be gone.

KatrinaMcDonough
KatrinaMcDonough
Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)Associate Member (69 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 23, Visits: 89
Dave - 10/2/2020
KatrinaMcDonough - 10/2/2020
Hello, 
I have a task that shows a brief flickering stimulus (mask) over the top of another image (hand).  At mask offset, there is a box around the mask stimuli that flashes on the screen. Do you know what causes this afterimage and how to remove it?
Thanks

<picture hand>
/ erase = false
/ items = ("hand.jpg")
/ size = (80%, 80%)
/ position = (50%, 50%)
</picture>

<picture mask1>
/ items = ("Mask01.png")
/ size = (20%, 20%)
/ position = (80%, 50%)
</picture>

<picture mask2>
/ items = ("Mask02.png")
/ size = (20%, 20%)
/ position = (80%, 50%)
</picture>

<picture mask3>
/ items = ("Mask03.png")
/ size = (20%, 20%)
/ position = (80%, 50%)
</picture>

<trial action>
/ stimulusframes = [1= hand, mask1; 6= hand, mask2; 11=hand, mask3; 21= hand, mask1; 26= hand, mask2; 31= hand, mask3;
                    36= hand, mask1; 41= hand, mask2; 46= hand, mask3; 51= hand, mask1; 56= hand, mask2; 61= hand, mask3]
/ response = noresponse
</trial>

<trial response>
/ stimulusframes = [1= hand]
/ inputdevice = keyboard
/ validresponse = (57)
</trial>

<block test>
/ trials = [1= action; 2 = response]
</block>

<expt expt>
/ blocks = [1-10 = test]
</expt>

Stimuli are erased at the end of the trial by default. That is what the "box" is. Set /erase = false in your <picture> elements and it will be gone.

This worked great, thanks!
GO

Merge Selected

Merge into selected topic...



Merge into merge target...



Merge into a specific topic ID...




Reading This Topic

Explore
Messages
Mentions
Search