Question about linking Qualtrics > Inquisit (two subject pools w/ batch element) > Qualtrics survey


Question about linking Qualtrics > Inquisit (two subject pools w/...

Author
Message
Gwee
Gwee
Expert
Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)

Group: Forum Members
Posts: 8, Visits: 42
I am having trouble getting the Inquisit task to launch, and I'm not sure if it is the URL query links or the batch file that is the issue. Could you kindly help?

Thank you,
Gwee

Here's how I have it, and I think I've read all of the forum suggestions:

http://www.millisecond.com/forums/Topic12091.aspx
https://www.millisecond.com/forums/Topic13139.aspx

My setup is a Qualtrics screener --> Inquisit IATs --> Qualtrics survey

1. Qualtrics screener + consent which uses URL queries to pass Qualtrics-assigned "subject number" and "condition" (1 - 4) to Inquisit. I have two groups of subjects, and I want to randomly assign the participants in each group to two setups of the IATs in order to counter balance. I've used the 'randomizer' function in Qualtrics to a randomly assign participants to their appropriate groups. I have 4 urls to each of the four batch files in Inquisit:

http://research.millisecond.com/myaccount/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=1

http://research.millisecond.com/myaccount/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=2

http://research.millisecond.com/myaccount/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=3

http://research.millisecond.com/myaccount/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=4


2. In Inquisit, I have 3 IATs. There are four batch files, which I've numbered 1 - 4. Batches 1 - 2 will be randomly assigned to one group of participants, and batches 3 - 4, to the other group.

<batch>
/ file = "Affect1IAT.iqx"
/ file = "Group1IAT.iqx"
/ file = "DepressionIAT.iqx"
/subjects = (1 of 4)
/ groupassignment = groupnumber
</batch>

<batch>
/ file = "Group1IAT.iqx"
/ file = "Affect1IAT.iqx"
/ file = "DepressionIAT.iqx"
/subjects = (2 of 4)
/ groupassignment = groupnumber
</batch>

<batch>
/ file = "Affect2IAT.iqx"
/ file = "Group2IAT.iqx"
/ file = "DepressionIAT.iqx"
/subjects = (3 of 4)
/ groupassignment = groupnumber
</batch>

<batch>
/ file = "Group2IAT.iqx"
/ file = "Affect2IAT.iqx"
/ file = "DepressionIAT.iqx"
/subjects = (4 of 4)
/ groupassignment = groupnumber
</batch>


Dave
Dave
Supreme Being
Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)

Group: Administrators
Posts: 9.8K, Visits: 46K
If those are the actual URLs *exactly* as you have them set up in Qualtrics

http://research.millisecond.com/myaccount/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=1
http://research.millisecond.com/myaccount/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=2
http://research.millisecond.com/myaccount/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=3
http://research.millisecond.com/myaccount/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=4

then they don't actually point to your launchpage. You can see this for yourself by opening

http://research.millisecond.com/myaccount/IATbatch.web

the bolded "myaccount" should be your actual account name. So, if your account name is "jsmith", the correct URL would be

http://research.millisecond.com/jsmith/IATbatch.web





Gwee
Gwee
Expert
Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)

Group: Forum Members
Posts: 8, Visits: 42
Hi, 

 Thank you for your response. Yes, I made that change to the URL before posting it on here. The actual URL includes my account information. Was there any other reason for this?
Dave
Dave
Supreme Being
Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)

Group: Administrators
Posts: 9.8K, Visits: 46K
> Was there any other reason for this?                               

I'm not sure what "this" refers to here. If you do in fact have the correct URLs (those including your actual account name) in Qualtrics, I don't see any obvious mistake in the setup you describe. For anything beyond that, you would have to provide (1) the link to your actual launch page and (2) a more detailed description of the problem, i.e., what "I am having trouble getting the Inquisit task to launch" actually means including any error messages, etc.

Gwee
Gwee
Expert
Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)

Group: Forum Members
Posts: 8, Visits: 42
Hi Dave,

  The links that I have are: 
They aren't clickable in Qualtrics for whatever reason, but when I load the URLs into another web page, I get to the Inquisit launch page (default). However, clicking the 'start' button to launch the script doesn't do anything. There is absolutely no response to clicking the button. I'm not sure if my scripts are incorrect. Thank you for your feedback.

Gwee


http://research.millisecond.com/kanhg848/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=1

http://research.millisecond.com/kanhg848/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=2

http://research.millisecond.com/kanhg848/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=3

http://research.millisecond.com/kanhg848/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=4


In Inquisit, I have 3 IATs. There are four batch files, which I've numbered 1 - 4. Batches 1 - 2 will be randomly assigned to one group of participants, and batches 3 - 4, to the other group.

<batch>
/ file = "Affect1IAT.iqx"
/ file = "Group1IAT.iqx"
/ file = "DepressionIAT.iqx"
/subjects = (1 of 4)
/ groupassignment = groupnumber
</batch>

<batch>
/ file = "Group1IAT.iqx"
/ file = "Affect1IAT.iqx"
/ file = "DepressionIAT.iqx"
/subjects = (2 of 4)
/ groupassignment = groupnumber
</batch>

<batch>
/ file = "Affect2IAT.iqx"
/ file = "Group2IAT.iqx"
/ file = "DepressionIAT.iqx"
/subjects = (3 of 4)
/ groupassignment = groupnumber
</batch>

<batch>
/ file = "Group2IAT.iqx"
/ file = "Affect2IAT.iqx"
/ file = "DepressionIAT.iqx"
/subjects = (4 of 4)
/ groupassignment = groupnumber


Dave
Dave
Supreme Being
Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)

Group: Administrators
Posts: 9.8K, Visits: 46K
Thanks for providing those details.

> They aren't clickable in Qualtrics for whatever reason [...]

This is an issue on the Qualtrics-side, which you'd have to resolve with the help of Qualtrics' support.

> [...] clicking the 'start' button to launch the script doesn't do anything.

#1: Those links are wrong:

http://research.millisecond.com/kanhg848/IATbatch.web?ID=subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=1

You don't have the two query parameters your launch page expects properly specified. You configured your launch page to read the subjectnumber from a parameter called 'subjectnumber' (no quotes) and the groupnumber from a parameter called 'groupnumber' (no quotes). The above URL(s) you set up in Qualtrics have a query parameter called 'ID' and the rest is broken / invalid syntax. The correct URL(s) ought to read

http://research.millisecond.com/kanhg848/IATbatch.web?subjectnumber=${e://Field/ResponseID}&condition=1

and so forth for the other conditions.

#2: There is another issue caused by you accidentally misspecifying the query parameters in your web experiment's settings. You entered them enclosed in double-quotes ("subjectnumber", "condition").

https://www.millisecond.com/forums/uploads/images/dd6a3b5f-e6f5-416a-8efd-a407.png

You need to specify them without double-quotes.

I have taken the liberty to fix that for you. You can see this for yourself by opening

http://research.millisecond.com/kanhg848/IATbatch.web?subjectnumber=test&condition=1

Gwee
Gwee
Expert
Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)

Group: Forum Members
Posts: 8, Visits: 42
Hi Dave, 

I tried it again an got a message this time that there was no parameter "subjectnumber". When I clicked on the URL address bar, the "ID" part of the URL address that I removed as per your instruction was there again. I assumed that Qualtrics inserts that for whatever reason. So I replaced "subjectnumber" with "ID" in both Inquisit and the Qualtrics URL. I tried that again and got an error. However, I seemed to have solved the problem.

The problem appeared to have been caused by my double-clicking on the URL in Qualtrics (because it isn't clickable) and selecting to open the URL in a new window. When I 'accidentally' decided to 'go to URL' it works!  

I greatly appreciate your help!

 
Dave
Dave
Supreme Being
Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)

Group: Administrators
Posts: 9.8K, Visits: 46K
I can safely say that the URL / ID parameter issue you describe in your last response is entirely on the Qualtrics-side. Qualtrics support should be able to help you resolve this.

Gwee
Gwee
Expert
Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)Expert (1.3K reputation)

Group: Forum Members
Posts: 8, Visits: 42
Hi Dave, 

I really appreciated your step-by-step guides earlier. That helped me a lot!

I'm once again inquiring about getting Qualtrics to receive and use the subject ID from Inquisit as the Response ID. I have a screener on Qualtrics which leads to an Inquisit task, which then resends the participant to Qualtrics to complete the study. When I look at the response IDs being registered by Qualtrics > Inquisit > Qualtrics, I see that the response ID is successfully used as the subject ID in Inquisit. However, the second Qualtrics survey is assigning a different response ID and not using the subject ID from Inquisit so that the same participant is registered as such across both links. Qualtrics suggested it has something to do with Inquisit, but I'm not sure. Details below:

Respondent check across Qualtrics and Inquisit:

Qualtrics screener: Response ID: R_2YEBdQtWooLl8jE

Inquisit subject ID stored: DepressionBriefIAT_summary_R_2YEBdQtWooLl8jE_15-10-30-04-41-21-991.iqdat 

So I know that Inquisit is linked with Qualtrics and storing the correct User ID.

However, Qualtrics does not recognize or receive the subject ID from Inquisit: Response ID: R_pJAI9WW0eKTSJ4B

I'm using the IP address and time to determine that this is the same participant. Inquisit only has three fields to fill with any data from Qualtrics: 'ID', 'condition' and the link to the survey: http://newschool.co1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_1QSRvuPWeYPQ2jP. 

Could you kindly let me know if there is anything that I'm missing on the Inquisit side?

Much appreciated!


Dave
Dave
Supreme Being
Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)Supreme Being (678K reputation)

Group: Administrators
Posts: 9.8K, Visits: 46K
This has nothing to do with Inquisit. You have to make the 2nd Qualtrics survey *read* out the ID query parameter and store its value / use it as ID. You'll find that covered in the Qualtrics documentation topics referenced earlier.

GO


Reading This Topic


Login
Existing Account
Email Address:


Password:


Social Logins

Select a Forum....






Millisecond Forums


Search